ozdoba do okna

by - 11:44

Zdravím a přeji všem krásný den. U nás už od večera fičí, takže je lepší zdržovat se doma v teple, což taky činím. Právě jsem zadělala na buchty(budou tvarohové) . Sladké obědy já můžu. Včera jsem dodělala kouli z nití pro bývalou Markovu učitelku, víc jich asi letos dělat nebudu, ještě nevím co všechno do příštího čtvrtka zvládnu(to bude ten jarmark).


Mějte se krásně a užívejte předvánoční čas.

Marcela

You May Also Like

8 komentářů

  1. Marcelko, kulicka je moc hezka. Jak se to dela? Vanocni dekorace uz mam hotove, ale toto by nemusela byt nutne vanocni dekorace. Hezky den, Katerina

    OdpovědětVymazat
  2. Katko, je to docela jednoduché. Potřebuješ balonek(když se nafoukne, měl být kulatý), nit na omotávání(měla by být savá, používám sněhurku na háčkování), vodní sklo(koupí se v drogerii, pokud neseženeš, lze nahradit tekutým(neředěným)škrobem). Balonek se nafoukne do požadované velikosti a pevně zaváže. Balonek se může přetřít lepidlem v tyčince(nit potom tolik neklouže) a nití omotáváme cikcak. Když máme namotáno, tak máčíme ve vodním skle a to poměrně důkladně, pomáhám si štětečkem, aby byla koule opravdu celá promáčená. Potom zavěsím a nechám uschnout. pod kouli dávám noviny, pracuji v rukavicích a nedávám nad vanu ani na topení, vodní sklo je prevít. Když je koule suchá, propíchnu balonek a dírkou ho vyndám, pak už jen libovolně ozdobit a je hotovo. Pokud by byly nějaké nejasnosti, tak písni.
    Marcela

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marcelko, to je nádherná dekorace. A sladký oběd Ti závidím. U nás o to děti moc nestojí, ještě tak palačinky. A já bych si tak dala buchtičky s krémem nebo rýžový nákyp.
    Měj se hezky
    Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Koule je nádherná, moc se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
  5. Koulička je moc pěkná,zase taková jiná ozdoba ,než ty háčkované.

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Marcelko,moc hezká koule. Já je dělala vloni, ale jen pár. Letos na ně nedošlo, třeba zas někdy příště. A jak píš Káťa, nemusí to vlastně být jen vánoční dekorace. Třeba zkusím jarní aranžmá. Měj se krásně ... Věra

    OdpovědětVymazat
  8. Marcelko, koule se mi moc líbí! Je úžasná, moc ráda to vyzkouším, díky za návod, který si sepsala pro Katku.
    Hezký večer, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat