Uplynuly tři dny

a tak vám dnes ukáži, co že se to skrývá v lahvi.

Ano je to zázvorovocitronovomedový sirup. 



Příprava je velice jednoduchá:

nakrájet na plátky oloupaný zázvor, nakrájet na kolečka citron zbavený kůry, tyto dvě suroviny střídavě vrstvit do uzavíratelné sklenice, ke konci přidat několik kousků hřebíčku a skořice ( pro dospěláky je možno přidat i chilli papričku) a na závěr vše zalít medem. Sklenici uzavřít a nechat tři dny na chladném místě. Po této době přecedit obsah a vzniklý sirup užívat buď jen tak a nebo přidávat do čaje.

Sirup by měl posilovat naši imunitu, tak jsem na to zvědavá. Je opravdu moc dobrý, štiplavost zázvoru se "rozpustí" v medu a citron to příjemně doplní. Příště až ho budu dělat přidám více hřebíčku i skořice. 
Návod na výrobu sirupu byl uveden v jednom z minulých dílů Recetáře prima nápadů a můžete ho tak dohledat v archivu.









A jak vy posilujete imunitu?

Děkuji za návštěvu a komentáře a přeji příjemně strávený sobotní večer a celou neděli,

Marcela



You May Also Like

8 komentářů

  1. Marcelko, díky za recept..určitě se bude hodit. Blíží se zima a tím větší riziko nemoci..Měj se krásně..Inka

    OdpovědětVymazat
  2. Mací to je bezva nápad na zimu. Přesně něco takového jsem chtěla také udělat. Zázvor i citrón jsou
    takové dva zázraky. Hezký večer Anny

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marcí, tak to je výborný nápad! :-) Všechny ty suroviny v poslední době stále užívám, k vůli imunitě (alespoň tomu věřím ;-)) , takže určo udělám, bude vždy po ruce a nemusím strouhat zázvor, vymačkávat citrón, louhovat skořici... Moc díky za recept. :-) A moc pěkné dečky. ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Marcelko, nejdřív ti pochválím tu dečku, je parádní!
    Sirup vypadá hodně dobře, všechny ingredience mám ráda, tak ho asi vyzkouším. Zázvor používám hodně, mám ho ráda...
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Marci, tak tenhle sirup dělám taky, teda jen tam nedávám hřebíček a chilli papričku. Jinak je výborný .
    Moc chválím dečku, je nádherná.
    Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  6. Marcelko, prosím, přes co jsi cedila, aby prošel medík? Moc děkuji. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, medík jsem nejdříve musela rozpustit, protože byl moc tuhý - stačí dát do sklenice, sklenici do rendlíku s vodou a zahřívat. Po zalití zázvoru s citronem medem, tyto suroviny ještě trochu šťávy pustí a tak med už neztuhne. Celou směs jsem cedila pomocí trychtýřku se sítkem. Hodně vymačkala a zbylou směs jsem ještě zalila horkou vodou a byl z toho výborný čaj

      Vymazat
    2. Moc děkuju. Udělám jako zdravý dáreček. ;-)

      Vymazat