nedělní oběd

by - 12:50


Králíka na tento způsob miluje celá rodina.

Tady je recept:
1 králík,100 g slaniny,4 stroužky česneku, 2 větší cibule, sůl, 1/2 lžičky pepře, větší špetka ostré papriky nebo chilly koření, 1 lžíce octa, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce sojové omáčky, olej.

Králíka naporcujeme a prošpikujeme slaninou.Maso osolíme, potřeme polovinou dávky drceného česneku, v pekáči podlijeme a dáme do trouby péct. Mezitím si připravíme omáčku. Na oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme koření, sůl, zalijeme šálkem vody, ochutíme octem, citronovou šťávou a sojovou omáčkou. Povaříme asi 10 minut, aby se cibule rozvařila.Zapečeného králíka přelijeme omáčkou a dopečeme doměkka. Maso občas podlijeme, přelijeme vypečenou šťávou a obracíme. Měkké maso vyjmeme, výpek zředíme horkou vodou a přidáme zbytek rozdrceného česneku. Králíka můžeme podávat s knedlíky, hranolky, rýží.....
Přeji dobrou chuť   Marcela









You May Also Like

2 komentářů

  1. Marcelko, tedy ty mi děláš chutě! Teď zrovna nemá "zdroj" na domácí ušáky, ale dala bych si...
    Pohodový večer, Helena

    PS: teď tedy vůbec nevím, jestli jsme si potykaly - dovoluji si to nabídnout

    OdpovědětVymazat
  2. Helenko a ostatní, co se tykání týče jsem zásadně pro a co se králíků týče, máme je poměrně často(tedy podle toho jak se vydaří sezona), protože máme svoje. Žádný velkochov, jen dvě samičky a samce(Oskara). Marcela

    OdpovědětVymazat