sbírka

by - 14:39

Zdravím vespolek. Nevím jak vy, ale já máloco vyhodím a platí to i o časopisech. To je moje další sbírka.

Časopisy jsem začala kupovat přibližně v době kdy jsme se začali zabydlovat v našem vlastním domku, ikdyž začátky byly těžké, jako rodina s dvěma malými dětmi  to byl vždy boj, časopis často prohrál.
Spoustu let to byly časopisy zabývající se ručními pracemi - Praktická žena, Dorka, později se hodily i ty o kutilství - Receptář, pak o zahradě - Flora.
Loni jsme začali odebírat Chatař-chalupář, Dekor a nesmí chybět časopis s háčkováním.
Ještě za časů, kdy nebylo tolik časopisů, internet, jsem si vystřihovala z Vlasty - recepty, návody na vše možné od pěstování pokojových kytek, háčkování, vyšívání, různé dekorace, zavařování - také nejsem schopna vyhodit. Vlasta - to je kapitola sama pro sebe, provází mě celým mým životem, nejdříve si ji kupovala mamka a pak i já. Několik let jsme ji měli předplacenou, na začátku roku jsme ji odhlásili, třeba se k ní zase někdy vrátím.

















A jak to máte s časopisy vy? Uchováváte nebo jdou do sběru? Jsem takový šílenec jenom já?

You May Also Like

14 komentářů

  1. :o))) Jsem na tom podobně:o)) U mně doma je to Burda z roku raz dva..Nějaká Verena, Praktická žena, Pletená móda...Pak asi 15 let Domov, Můj dům a naposled to bylo asi dva roky Chatař a chalupář.Teď už jen Marina...Internet mi začíná stačit. Já vím, s internetem se blbě leží v posteli a není slyšet takové to krásné šustění papíru...Ale doba si to žádá.. :o))
    Hlásím se do kroužku :o)

    OdpovědětVymazat
  2. dobrý večer Markétko,já jsem na tom podobně,prakt.ženu mám ve velkém už bohužel ve sklepě.....manžel už to neskousnul v obýváku,ale mám je roztříděné dle ročního období,takže se pro ně ráda vydávám.časopisy jsem také jeden čas měla jako"drogu"teď se už snažím krotit.jo i já jsem jeden čas odebírala Vlastu,Paní domu a teď Super Dekor,nejraději bych si koupila každý den něco,jsem blázen:)Krásný večer Andrea

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den!
    Tak já se připojuji!Mám hromadu starých Burd,Praktické ženy, Dorky,časopis Vy, Paní domu, Dům a zahrada,Eva(slovenský), z novějších Marianne,Elle.A spoustu vystříhaných věcí(taktéž z Vlast,Květů.Achjo!
    Ted se mi líbí Dekor.Ale ty staré časáčky nosím do pokoje, listuji v nich, hledám inspiraci.Jen skoro nic nevyrobím.Ale jednou, snad....
    Hezký den
    MíšaZ.

    OdpovědětVymazat
  4. Praktickou ženu a všelijaké hobby časopisy schovávám a mám jich už pořádnou hromadu. Roky jsem se snažila je různě třídit a hlavně jsem si dělala seznamy a poznámky kde najdu to, co se mi líbilo. Nakonec to vyřešila technika - skenuji. V počítači se to nyní třídí a uchovává i hledá mnohem lépe. Ale je to práce jak na kostele :o)

    OdpovědětVymazat
  5. Marcelko, jak si tak čtu, jsme na tom všechny podobně. Jsou to hromady (podobné těm tvým), ještě Naše krásná zahrada a taky asi stoleté katalogy Ikea (i ze Švédska, když tady ještě nebyla), tam je spousta inspirace i po letech.
    Měj se moc hezky, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Marcelko, neboj, nejsi sama :-D Šílených nás je víc. :-D
    Mám doma to stejné. Pár jsem jich už vyhodila, ale některé nedám ani za nic. Zrovna nedávno jsem v nich hledala výšivku. Je to úplně jiný požitek si vzít kopu časopisů do křesla a listovat než projíždět web stránky.
    Přeji hezký mrazivý den. Lenka

    OdpovědětVymazat
  7. hezká sbírka. Taky jich máme doma plno. Říkám si, že bych je měla konečně vyhodit.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Marcel, jsem na tom stejně.. Vzpomínám, jaký to byl pro mne svátek, když mi před lety přišla Dorka. Dnes už nikdo nepochopí, že nešla koupit a přihlásit jen, když někdo zrušil předplatné a uvolnil se výtisk. To pak byl slavnostní pocit, když jsem si ji nesla domů, byl to rituál - nejdřív povinnosti a pak si sednout a listovat... Je s podivem, že v každém čísle bylo něco, co jsem chtěla vyrobit a mít doma. Dneska jsem časopisy zavalenáa v létě plánuji probírku, jinak mě ty haldy vystěhují ze skříní. Syslím a nevyhazuji, tak si to žádá změnu, ale jak to nakonec dopadne, to teprve uvidím... Hezké dny, HanaL.

    OdpovědětVymazat
  9. Časopisy, no to je téma. Jsem na tom, jako všechny ostatní tady. A Praktickou ženu jsem zdědila po mamince, taky to neuměla vyhodit. Když už se něčeho opravdu potřebuji zbavit, tak to prostě pošlu dál, nějaké, stéjně posedlé, co to ocení. Představa, že by to mělo končit ve sběru, je pro mě nepřijatelná :-) Krásné dny. Lenka

    OdpovědětVymazat
  10. MARCELKO, TAK JSEM NA TOM PODOBNĚ.
    PRAKTICKÁ ŽENA, BYDLENÍ, DOMOV VŠE PEČLIVĚ UCHOVANÉ.
    OBČAS PROLISTUJI A HLEDÁM INSPIRACI.
    ZATOPIT V KAMNECH SE MŮŽE JINDY. BYLA BY TO ŠKODA.
    MĚJ PŘÍJEMNÝ ZBYTEK DNE A POHODOVOU NEDĚLI.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  11. To jsou náhodou krásné poklady. Také to tak dělám, jenže pak zapomenu, co jsem kde pěkného viděla.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Marcelko, tak to jsme na tom skoro stejně.Mám doma ještě
    ruské Burdy a Diany z roku 1992. To jsou přece velké poklady.Krásný den Kubka

    OdpovědětVymazat
  13. Musím se přiznat, že mám podobnou sbírkovou zálibu. A staré časopisy - ty úplně miluju. Je velká radost se jimi zpětně probírat. A co si budeme povídat - je to i docela legrace ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Marcelko, také já mám schované stará čísla Dorky, maminka je si je kdysi nechala svázat, stará čísla Praktické ženy, nyní kupuji Knihovničku zahrady a dvouměsíčník Ona ví. Vždy když hledám nějakou inspiraci, stačí si sednout a začít listovat. Musím napsat, že Praktická žena, která je vydávaná v posledních letech si nekupuji, nelíbí se mi.
    Hezký večer Iva

    OdpovědětVymazat