první...

by - 21:35

Zdravím vás  poprvé v novém roce, snad bude o fous lepší než ten minulý, nejvíce samozřejmě záleží na nás, ale když já sama sebe označuji za ráda se smějící pesimistku - to je potom těžké.
Dnes v prvním příspěvku roku se chci pochlubit prvním pečeným čajem v životě. Dlouho jsem se na něj chystala, ale pořád chyběla ta správná motivace. Až dnes jsem potřebovala něco do ruky na odpolední návštěvu. Volba padla na pečený čaj, ačkoliv jsem hodně riskovala, když jsem ho dělala poprvé. Na jeho přípravu jsem použila mražené švestky, borůvky, jahody, jablka, mandarinky, přidala cukr, skořici a rum. Ještě teď večer je cítit ta vůně(možná jsem ho pekla o něco déle než bylo nutné). Naplnila jsem skleničky od koupených marmelád a bylo třeba z nich udělat dárkové balení. Vytiskla jsem si etikety a nadepsala . Chtělo to ještě si s nápisem pohrát, ale už nebyl čas. Snad příště, a to určitě bude, protože doma chutnal všem moc.










A na závěr ještě foto - jak vlk hlídal betlém - zní to strašně, ale když jsem viděla ten vlkův upřený pohled na malinký skleněný betlém musela jsem to vyfotit (ani nevím, kde Marek k tomu vlkovi přišel)









Děkuji vám za všechna přání do nového roku, mám vás moc ráda a mějte se krásně.

Marcela

PS.: Moc mi chybí sníh!

You May Also Like

5 komentářů

  1. Marcelko, to je náhod až mi to hlava nebere! Dneska jsem dělala pečený čaj, protože už jsme skoro všechen vypili a dělala jsem pomerančovo jablečno skořicový a než jsem k tobě koukla tak jsem na něj dolepila etikety. No a pak koukám na ten betlémek a já mám přesně takový akorát úplně nahoře má maličkatou zlatou hvězdičku!
    Akorát ten sníh mi nechybí a užívám si jaro v lednu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasti, tak tomu se asi říká "záležitosti mezi nebem a zemí", měj se hezky,
      Marcela

      Vymazat
  2. Ahoj Marcelko, pečený čaj také miluji a ta vůně při jeho výtobě. ;-) Já přidávám i rozinky naložené v rumu, ty mám stále připravené v lednici. Prosím, jak se dělají ty krásné etiketky? Měj se hezky. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, u nás by rozinky neprošly, nemám je ráda ani ve vánočce. Etikety najdeš na pinterestu nebo mimibazaru, zde je odkaz přímo na tyto etikety i s návodem, jak vložit nápis (to jsem nezkoušela), vytiskla jsem si jen etiketu a nápis dopsala ručně, http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=12736 měj se hezky,
      Marcela

      Vymazat
  3. Ahoj Marcelko, pečený čajík vypadá báječně a jako dárek určitě potěšil. Čajík mám moc ráda, ale bohužel ho už nemůžu. No, jsou na světě horší věci. Ty etikety mám také, moc se mi líbily.
    Betlémek je moc pěkný.
    Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat