halušková premiera

by - 15:51

Krásné pondělí,
nevím, jak vy, ale já jsem halušky vařila úplně poprvé minulý týden. Vyzkoušet jsem je chtěla už dávno, ale neměla jsem haluškovač a když jsme byli ve vhodném obchodě nikdy jsem si na ten cedník nevzpomněla. Až minulý týden se zadařilo. Prostudovala jsem několik návodů, z každého si vzala něco a šlo se na to. Chlapi mezitím přemýšleli, kam půjdou na oběd, když se to nepovede. Ale povedlo se a byly moc dobré, s domácím uzeným a kyselým zelím. Určitě si je dáme častěji. Také máte na nějaký recept spadeno?



V sobotu jsem podlehla nátlaku rodiny a upekla něco sladkého. Zkusila jsem opět něco nového -tento recept od Ivety. Byl dobrý, jen pro příště méně těsta.



Ať se vám v novém týdnu ve všem daří - i v kulinaření,

Marcela



You May Also Like

10 komentářů

  1. Marcelko,halušky miluji,vypadají skvěle a to samé buchta!
    Přeji krásný týden! M.

    OdpovědětVymazat
  2. A nebolo by lepšie pro příště viac plnky? :D Kvantitu koláčov sa predsa oplatí viac zväčšovať ako zmenšovať. :D Hihi. Ale vyzerá mňamózne. Ako aj tie halušky. Ja som ešte domáce nikdy nerobila.

    OdpovědětVymazat
  3. jééé halušky tak ty můžu furt :) mňaaaaaaaaam a ten famozní dezert ... super

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Marcelka, tak halušky u nás by som mohla variť každý druhý deň. Ten prvý by boli pirohy (taštičky). S kyslou kapustou, s tvarohom, s lekvárom, s bryndzou, tie dcéra miluje. Koláčik zase pre mňa je lahôdka, som na sladké. Tento vyzerá úžasne.
    Emily

    OdpovědětVymazat
  5. Marcelko,u nás se halušky dělají pravidelně, s brynzou, slaninkou a kysaným zelím je prostě milujeme.
    Koláč vypadá moc dobře, takže premiéry dopadly dobře! To je jasné, že mám řadu receptů, které chci jednou zkusit...
    Měj se hezky, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Marcelko, tady je to samá mňamka. Hned bych si dala oboje. Mňam, mňam.
    Měj se hezky Anny

    OdpovědětVymazat
  7. Marcelko, vidíš ani jsem nevěděla, že existuje cedník na halužky. Musím si ho také koupit. Halušky mám ráda a ty jsi mne navnadila. Koláč vypadá také výborně.
    Hezký den IVA

    OdpovědětVymazat
  8. Halušky jsou u nás doma také oblíbené. Někdy je promíchám jen s osmaženou cibulkou a nastrouhanou nivou, děti je tak mají nejraději.;-) Moučník vypadá moc dobře, počítám, že už po něm není a ni památka.:-DD

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Marci, halušky milujeme, chlapi samozřejmě hodně uzeného, ale mně stačí s cibulkou nebo s brynzou, ty jsou nejlepší. Díky za tip, nevím co zítra, tak budou... ;-) Sladká mňamka vypadá taky dobře. Receptů, co bych chtěla a zatím nezkusila, je hodně. Např. domácí zmrzlina, domácí chléb... ;-) ... Měj se hezky. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Marci, halušky mám moc ráda. Akorát jsem je doma ještě nikdy nezkoušela. Marci, užij si krásný víkend!!!

    OdpovědětVymazat